انقلاب فرهنگی - 19

مورد نیاز را در اختیار مراکز مورد تایید شورای عالی قرار می دهد . حدود نظارت جای فنی برای هم خوانی نظام های این مراکز با نظام های مخابراتی کشور ، توسط شورای عالی اطلاع رسانی تعیین می شود . شورای عالی اطلاع رسانی کشور دارای دبیرخانه ای است . وظایفی که در اساسنامه برای دبیرخانه تعریف شده است در دو بخش تدوین گردیده است بخش نخست ، وظایف عمومی است و بخش دوم وظایف تخصصی است . در شرح وظایف عمومی دبیرخانه چنین ذکر شده است . برنامه ریزی و هماهنگی لازم به منظور برگزاری جلسات شورا / طراحی و استقرار یک نظام مناسب و کارآمد پشتیبانی برای تحقق وظایف و ماموریت ها / برنامه ریزی جهت اداره امور عمومی کمیسیون ها / تهیه و تنظیم دستور جلسات ، مشروح مذاکرات و پیگیری اجرای آنها / اطلاع رسانی عمومی و تخصصی از فعالیت ها . در وظایف تخصصی به چنین مواردی اشاره شده است : برنامه ریزی و فراهم آوردن تمهیدات لازم به منظور تحقق وظایف و ماموریت ها در زمینه سیاستگذاری امر اطلاع رسانی ، هدایت و هماهنگی شبکه ها و پایگاه های اطلاعاتی و تدوین برنامه های تحقیقات اطلاع رسانی / همکاری و هماهنگی با بخش های مختلف فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی [اعم از دولتی و غیر دولتی] به منظور فراهم آوردن تسهیلات مناسب برای انجام تحقیقات بنیادی ، توسعه ای و کاربردی در زمینه اطلاع رسانی / ایجاد هماهنگی های لازم به منظور تنظیم صحیح روابط و مناسبات شورا و کمیسیون های مربوطه با دستگاه های اجرایی و سایر مراجع ذیربط و جلب مشارکت آنها / دریافت طرح ها و پیشنهادات دستگاه های اجرایی و مراکز اطلاع رسانی / بررسی و برنامه ریزی برای انجام مطالعات کارشناسی / تعیین نمایندگان شورا جهت شرکت در جلسات تخصصی / تهیه و تنظیم سیستم ها ، روش ها و رویه های مناسب برای نظارت بر حسن اجرای مصوبات .

دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و دبیر شورا که معاون وزیر ارتباطات است با حکم رییس جمهور منصوب می شود . شورا دارای یک کمیسیون راهبردی است که مرکب از وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات / فرهنگ و ارشاد اسلامی / علوم ، تحقیقات / اطلاعات / رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی / رییس سازمان صدا و سیما و دو نفر از خبرگان و متخصصین است . فعالیت های شورای عالی اطلاع رسانی بر اساس وظایف محوله به ده بخش تقسیم شده است که عبارتند از : سیاست گذاری و تدوین اصول نظام جامع اطلاع رسانی / خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای / دین و اخلاق / تولید محتوا ، اطلاع رسانی و بستر سازی برای آن / تدوین قوانین و مقررات / آموزش الکترونیکی / دولت الکترونیک / فرهنگ سازی و اطلاع رسانی / فعال سازی گروه های تخصصی / تسهیلات حمایت از بخش خصوصی .

لازم می دانم در پایان مطالبی که درباره شورای عالی اطلاع رسانی به اطلاع خوانندگان ارجمند رساندم ترکیب اعضای این شورا را نیز ذکر کنم . رییس جمهور / وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری / وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی / وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات / وزیر بهداشت / وزیر آموزش و پرورش / وزیر صنعت معدن و تجارت / رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی / رییس کتابخانه ملی / رییس موسسه ملی استاندارد / وزیر اطلاعات / وزیر امور خارجه / وزیر دفاع/ رییس سازمان صدا و سیما / یک نفر از علمای حوزوی / سه نفر از متخصصان اطلاع رسانی افرادی هستند که در اولین اساسنامه شورای عالی اطلاع رسانی از آنان به عنوان عضو شورا نام برده شده است . اخبار و اطلاعات جلسات این شورا معمولاً کمتر رسانه ای شده است و چنانچه بخواهیم نگاهی دقیق به عملکرد این شورا داشته باشیم ، شاهد کارهایی بسیار تخصصی و حرفه ای خواهیم بود ، به طور مثال در زیر بخش تعاریفی که از دولت الکترونیک در شرح وظایف شورا ذکر شده با فعالیت هایی در چنین سرفصل هایی روبرو هستیم : مطالعه و بررسی طرح همگون برای یکپارچه سازی پایگاه های داده های ملی / مطالعه و بررسی طرح شناسایی عوامل توانمندساز امنیت / مطالعه و بررسی طرح فنی پرتال واحد خدمات الکترونیکی دستگاه ها / سنجش و ارزیابی آمادگی الکترونیکی طرح های مربوط به توسعه دولت الکترونیکی / استاندارد سازی و تعیین معیارهای ارزیابی و انتخاب نرم افزارهای کاربردی برای دستگاه ها / راه اندازی سرویس رایانامه ملی .

در حال حاضر آقای دکتر حمید شهریاری به عنوان دبیر شورای عالی اطلاع رسانی کشور فعالیت می کنند و آقای سعید سالاریان قائم مقام ایشان هستند .

***

موضوع تازه ای که بدان خواهم پرداخت ، یکی دیگر از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است . مصوبه ای که در اسفندماه سال 1382 داشته اند و بر آن نام (هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی) قرار گرفته است . بر اساس آنچه در معرفی این هیات آمده ؛ هدف اصلی از راه اندازی آن حمایت از گسترش کمی و کیفی برگزاری کرسی ها در حوزه های مختلف علمی و مساعدت موثر در بسط آزاد اندیشی و شکل گیری جنبش ملی نقد و نظریه پردازی در ایران است . این اهداف در اساسنامه چنین شرح و بسط یافته است : حمایت ویژه از مباحث روشمند و قابل داوری و تبدیل آن به تجربه ای انباشته و جمع بندی شده / زمینه سازی ویژه برای نهضت تولید و عرضه نظریه اسلامی در علوم انسانی / علمی کردن مجادلات و تخصصی کردن گفت و گوهای فرهنگی و ایجاد فرصت رسمی و علمی و قانونی برای عرضه ایده ها و نقد و کالبد شکافی آنها / نهادینه سازی اندیشه و بیان و امکان تبادل آرای علمی با رعایت اخلاق و منطق گفتگو و قانون اساسی / کاستن از تنش ها و بحران های فرهنگی و مهار غوغاسالاری ، عوام زدگی و عوام فریبی در مباحث فرهنگی و دینی در سطح دانشگاه / تشویق نخبگان و مراکز علمی کشور به ارایه نظریات پژوهشی و تولید نظریه در علوم انسانی با اتکا به مبانی اسلامی به منظور خروج از جزم های ترجمه ای وارداتی و نیز تحجر و قشری گری / پاسخگویی به نیازهای فکری و معرفتی و اطلاع رسانی در مسایل علمی و فرهنگی مورد توجه دانشگاهیان / شفاف سازی محل نزاع و ابهام در جبهه بندی فکری و فرهنگی و جمع بندی علمی مباحث مهم به منظور رشد فرهنگی جامعه.

دبیرخانه این هیات به عنوان بخش اجراکننده اهداف و برنامه ها ، مشتمل بر کرسی های پنجگانه است که هر کدام رشته های خاص خود را پوشش می دهد . این بخش بندی پنجگانه شامل : کرسی علوم و فناوری / کرسی هنر و معماری / کرسی علوم اجتماعی / کرسی علوم عقلی / کرسی علوم نقلی است.

موضوع [هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی ، نقد و مناظره] را در شماره بعد پی خواهم گرفت.

 پژمان ضیائیان

 منتشر شده در روزنامه خبر جنوب 1394.9.2

بازگشت

ارتباط با ما

  • تلفن: 90 777 888 21 98+
  • فکس: 91 777 888 21 98+
  • ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • موبایل: 11 11 145 912 98+
شیراز (دفتر مرکزی) :

پل باغ صفا ، مجتمع پژهان ، طبقه 6 واحد 13

تهران :

بزرگراه اشرفی اصفهانی، میدان پونک، بلوار همیلا

فرودگاه امام خمینی (ره) :

شهرک فرودگاهی امام خمینی، هتل رکسان

کیش :

جزیره کیش، مجتمع رویامال، واحد 304

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

            

 

 

Top