انقلاب فرهنگی - 18

/ تصویب برنامه های سالانه و توسعه سازمان / تایید رییس سازمان برای انتصاب / تصویب چگونگی تشکیل و ترکیب شوراهای برنامه ریزی استان ها و شهرستان ها و همچنین نحوه انتخاب نمایندگان ، اعضاء در ارکان سازمان / بررسی گزارش های مالی و عملکرد سازمان و تصویب آن / بررسی و تامین منابع مالی و بودجه سالانه سازمان / تصویب ساختار و تشکیلات سازمان بر اساس مقررات عمومی .

در حال حاضر آقای دکتر حمیدرضا کفاش که مسئولیت معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش را بر عهده دارند به عنوان رییس سازمان دانش آموزی کشور هم فعالیت دارند . دکتر حمیدرضا کفاش در پیامی که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید خطاب به دانش آموزان پیشاهنگ صادر کرد ، ضمن تبریک بازگشایی مدارس ؛ هدف اصلی سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران را ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی تربیت اجتماعی دانش آموزان این مرز و بوم و ترسیم چشم اندازهای روشن برای فسخ قله های رفیع علم و فناوری دانست و از پیشاهنگان خواست تا تمامی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مدارس را تحت پوشش قرار داده و بازوان قدرتمندی برای مدیران و مربیان باشند . فعالیت های اردویی ، نماز جماعت ، تشکیل کرسی آزاداندیشی ، جُنگ های شادی ، حضور فعال در کتابخانه و دیگر فعالیت های فرهنگی از جمله فعالیت های درون مدرسه ای است که رییس سازمان در پیام خود ذکر کرده اند . با توجه به اشاره ای که به واژه پیشاهنگان شد ، خالی از فایده نخواهد بود گفته شود ، به دنبال انحلال سازمان پیشاهنگی در سال 1364 ، همیشه ایجاد و راه اندازی سازمانی جایگزینی توسط معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش بر اساس تبصره ماده واحده قانونی مطرح بوده است و طرحهای تهیه شده در طی آن سال ها هر یک به دلایلی امکان تصویب و اجرایی شدن آن فراهم نگردید تا اینکه در سال 1370 ، اساسنامه کانون های فرهنگی و تربیتی به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسید و کانون های زیادی در استان ها و شهرستان های مختلف تاسیس شد . اما هنوز جای خالی یک تشکل دانش آموزی که فعالیت پرورشی مستمر و بلندمدتی را پیگیری نماید ، احساس می شد . تا اینکه در سال 1372 تشکیلاتی تحت عنوان پویندگان در هشت استان و بعد از چند سال در تمامی استان ها راه اندازی شد . این تشکیلات بعد ازدو سال فعالیت چنان چشمگیر و پرجاذبه بود که به زودی از جایگاه مناسبی در آموزش و پرورش برخوردار شد . بعد از چندی به دلیل همنامی با تشکیلاتی دیگر در سازمان ، تحت عنوان پیشتازان [برای پسران] و فرزانگان [برای دختران] به کار خود ادامه داد . پیام رییس سازمان معطوف به همین گروه به عنوان پیشاهنگان پیشتاز و فرزانه صادر شده است . در شاکله سازمان دانش آموزی ، شورایی تحت نام شورای برنامه ریزی وجود دارد که مرکب است از : رییس سازمان دانش آموزی / یک نفر از معاونان سازمان / یک نفر از شخصیت های فرهنگی / دو نفر از حوزه معاونت پرورشی / دو نفر از نمایندگان اعضای اصلی . این شورا مسئولیت تصویب آیین نامه ها ، ضوابط مربوط به فعالیت ها / پیشنهاد برنامه های سازمان / ساختار سازمانی ، شرح وظایف / انتخاب نمایندگان اعضا / چگونگی شکل گیری و گروه بندی مجمع ها / تصویب برنامه همکاری های سازمان با دیگر دستگاه ها و برنامه ریزی برای اجرای مصوبات هیات امنا را بر عهده دارد.

منابع و امکانات سازمان دانش آموزی از طریق حق عضویت / کمک های مالی و تجهیزاتی وزارت آموزش و پرورش / درآمدهای حاصل از فعالیت های سازمان / کمک های داوطلبانه ، اعانات و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی / استفاده از کمک های مستمر دولت ، تامین می شود . بخشی از نیروهای مورد نیاز سازمان از طریق مامور نمودن کارکنان وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاه های دولتی تامین خواهد شد .

درباره سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران به همین میزان بسنده می کنم و گفتارم را درباره یکی دیگر از نهادهایی که از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته است ، آغاز می کنم . این بار در نظر دارم مطالبی پیرامون شورای عالی اطلاع رسانی ارایه کنم که خواهید خواند.

در جلسات شماره 417 و 418 شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه شورای عالی اطلاع رسانی در 9 ماده به تصویب رسید .ا ین مصوبه به سال 1377 بر می گردد و در همان سال دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی به عنوان یکی از نهادهای مسئول در حوزه فناوری اطلاعات آغاز به کار می کند . دلایل شکل گیری این نهاد را می توان درماده یک و دو اساسنامه جستجو کرد آنجا که می گوید : به منظور سیاستگذاری در امر اطلاع رسانی و هدایت شبکه ها و مراکز اطلاعاتی و هماهنگی فعالیت آنها و تدوین برنامه های میان مدت و بلندمدت در زمینه تحقیقات بنیادی ، توسعه ای و کاربردی اطلاع رسانی در قالب نظام اطلاع رسانی جمهوری اسلامی ایران ، شورای عالی اطلاع رسانی تشکیل می شود . این سیاستگذاری در چارچوب سیاست های کلی نظام در امر اطلاع رسانی و با توجه کامل به مصالح دینی ، علمی ، فرهنگی و اخلاقی نظام انجام خواهد شد . کارکردهای بیرونی این شورا به لحاظ بازتاب های فرهنگی و اجتماعی مهجور و بر اکثر مردم پوشیده است . برای رسیدن به اهداف این شورا نگاهی به ماده پنج اساسنامه می کنیم که گفته است : سیاستگذاری ، برنامه ریزی ، هدایت و حمایت در زمینه تولید ، پالایش و مبادله اطلاعات و نظارت بر امر اطلاع رسانی سراسر کشور / تدوین و تصویب اصول نظام جامع اطلاع رسانی کشور / ایجاد شرایط لازم برای تسهیل و تسریع تولید ، ذخیره سازی ، ساماندهی ، توزیع ، گسترش و به کارگیری اطلاعات در بخش های مختلف فرهنگی ، علمی و اجتماعی ، اقتصادی ، فنی ، آموزشی ، پژوهشی / هماهنگ کردن فعالیت های بخش دولتی و غیردولتی بر اساس نظام جامع اطلاع رسانی کشور / تدوین و تصویب مفاهیم ، تعاریف ، مقررات ، آیین نامه ها ، قواعد و معیارهای اطلاع رسانی مورد نیاز نظام جامع / تنظیم مقررات مربوط به چگونگی بهره گیری از شبکه های بین المللی اطلاع رسانی و تصویب آن با پیشنهاد تصویب به مراجع مربوط / ایجاد هماهنگی در تحقیقات بنیادی و توسعه ای و نیز سیاست های بهره گیری از فن آوری های نوین اطلاعاتی / بررسی وضعیت موجود و آینده نگری با استفاده از روشهای علمی و پژوهشی / ایجاد زمینه های لازم برای اعتلای دانش و فرهنگ عمومی جامعه در زمینه اطلاع رسانی / ارزیابی فعالیت های بخش های اصلی اطلاع رسانی به منظور حصول اطمینان از صحت انطباق فعالیت ها با نظام جامع اطلاع رسانی / داوری نهایی درباره فعالیت های اصلی مراکز اطلاع رسانی جهت رفع اختلاف های احتمای میان مراکز در موارد غیر قضایی.

 

 

پژمان ضیائیان

منتشر شده در روزنامه خبر جنوب 1394.8.19

بازگشت

ارتباط با ما

  • تلفن: 90 777 888 21 98+
  • فکس: 91 777 888 21 98+
  • ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • موبایل: 11 11 145 912 98+
شیراز (دفتر مرکزی) :

پل باغ صفا ، مجتمع پژهان ، طبقه 6 واحد 13

تهران :

بزرگراه اشرفی اصفهانی، میدان پونک، بلوار همیلا

فرودگاه امام خمینی (ره) :

شهرک فرودگاهی امام خمینی، هتل رکسان

کیش :

جزیره کیش، مجتمع رویامال، واحد 304

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

            

 

 

Top