انقلاب فرهنگی - 14

/ اداره امور جاری انجمن / تنظیم و تصویب برنامه ها ، آیین نامه ها و تشکیلات انجمن / برگزاری مجمع عمومی را بر عهده دارد . این هیات می تواند برای امور جاری انجمن ، علاوه بر استخدام افراد لازم ، از معاضدت و به کارگیری نیروی انسانی سازمان ها و موسسات دولتی به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده کند.
بر اساس بند الف ماده دو متمم اساسنامه انجمن ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضاء جدید هیات مدیره و رییس انجمن را به هیات امناء پیشنهاد می دهد تا مورد تایید قرار گیرند . اعضاء این هیات در حال حاضر عبارتند از دکتر مهدی محقق / دکتر سید محمد کاظم موسوی بجنوردی / دکتر محمد مهدی مظاهری / دکتر حسن شهرستانی / دکتر علی اکبر رزمجو . ریاست انجمن در این دوره بر عهده دکتر مهدی محقق است .
رکن سوم تشکیلات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ، مجمع عمومی است . مجمع عمومی مرکب است از : اجتماع اعضاء رسمی و افتخاری علاقه مند به اهداف انجمن که در زمینه توسعه و تقویت فعالیت های آن راهنمایی  و همکاری می کنند . انجمن مرکزی در جلسه مورخ 29/6/73 خود آیین نامه تعیین ضوابط تشکیل شعبه های انجمن در مراکز استان ها را تنظیم و تصویب کرده است که هدف از تشکیل آن ، همان اهداف و وظایف تعیین شده در اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است . با این توضیح که ، تعداد اعضای هیات امنای منتخب انجمن در مراکز استان ها هفت نفر می باشند . نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرکز استان ، نماینده مجمع نمایندگان استانی در مجلس شورای اسلامی ، استاندار ، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سه نفر از شخصیت های علمی و فرهنگی استان – پس از تایید هیات امنا- برای مدت دو سال به عنوان اعضای ثابت انجمن استان تعیین می شوند . از این جمع استاندار به عنوان رییس و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر انجمن مسئولیت دارند . دبیر هیات امناء شعبه انجمن در مراکز استان ها ، به منظور پیگیری امور جاری انجمن یک نفر را به عنوان رییس دبیرخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان تعیین می نماید.
به لحاظ حقوقی و ثبتی ، انجمن موسسه است عمومی ، عام المنفعه ، دائمی و اموال آن نیز عمومی است  و منابع مالی آن از طریق : درآمد حاصل از عوارض قانونی از جمله سیمان / کمک های مالی و تجهیزاتی بخش دولتی و یا خصوصی / درآمد حاصل از فروش نشریات و کتاب های انجمن و درآمدهای متفرقه حاصل می گردد.  آمار و اطلاعات دریافتی حاکی از آن است که انجمن از زمان تصویب اساسنامه در سال 66 تا تصویب متمم اساسنامه در سال 73 – که از آن می توان به عنوان قانون تاسیس انجمن نام برد – تعداد یازده عنوان کتاب به چاپ رسانیده است . برگزاری بیش از یکصد و سی مراسم بزرگداشت در تهران ، چهل و دو مراسم در شهرستان ها و همچنین دوازده مراسم نکوداشت برای مفاخر ایران و اسلام در کارنامه فعالیت های انجمن از سال 73 تاکنون ثبت شده است . لازم به اشاره است ، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان فارس نیز فعالیت مجدد خود را در تیرماه سال جاری آغاز کرد.
پیرامون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مطالبی در حد میسور گفته آمد ، برای ادامه یاد کرد از فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی به یکی دیگر از شوراهای اقماری و مرتبط با این نهاد انقلابی می پردازم که (شورای هدایت استعدادهای درخشان ) نام گرفته است . این شورا حسب سوابق ذکر شده در ششم آذرماه سال هفتاد و پنج به عنوان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته و فعالیت خود را آغاز کرده است . آقای یوسف محب زادگان ، عضو هیات علمی و خانم مریم اسدی راد ، کارشناس آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درمقاله ای تحت عنوان آشنایی با شورای هدایت استعدادهای درخشان ، اطلاعاتی مجمل و قابل استناد از این شورا ارائه کرده اند که بخشی از آن را بازنویسی و ارائه می کنم.
«درخشش جوانان ایرانی در المپیاد های علمی جهان ، حکایت از وجود منابع غنّی اندیشه در این دیار دارد . عوامل تاریخی ، اجتماعی ، وجود چهره های علمی معروف ایرانی و نیز موقعیت کشور در شکل گیری پتانسیل های مورد اشاره بی تاثیر نمی باشد . لذا ایجاد یک سیستم ویژه پرورش استعدادهای درخشان در سطح آموزش عالی برای تربیت سیستماتیک آنها ضروری است ، تا پرورش این افراد نه بر حسب تصادف و بدون برنامه ، بلکه در چارچوب یک برنامه ریزی سنجیده ، منظم و علمی انجام شود . با توجه به اینکه نقش آموزش عالی ، به عنوان بنیادی که باید الگودهنده اخلاق و پشتوانه فعالیت های علمی و صنعتی کشور باشد و دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی کشور برای تضمین پیشرفت و موفقیت دانشجویان ممتاز و دارای استعدادهای درخشان بایستی اقدامات و تسهیلات لازم را انجام دهند ، لذا برای نیل به اهداف شکوفاسازی استعدادهای درخشان درآموزش عالی و طبق مصوبه مورخ 6/9/1375 شورای عالی انقلاب فرهنگی ، شورایی با عنوان «شورای هدایت استعدادهای درخشان در آموزش عالی» برای تعیین سیاست ها و راهبردهای اجرایی و عملیاتی و اجرای طرحهای آزمایشی شکوفاسازی استعدادهای درخشان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری تشکیل شد . به منظور انجام امور اداری ، اجرای مصوبات شورای هدایت استعدادهای درخشان و تعیین اعتبار دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه ها از محل ردیف های متمرکز وزارت علوم ، دبیرخانه شورا در سال 1375 زیر نظر شورای هدایت در دفتر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم تشکیل شد . همچنین این شورا به منظور بررسی ، تدوین و اصلاح برنامه ها و آیین نامه ها و دستورالعمل های مناسب برای حل مسایل و مشکلات مبتلا به دانشجویان دارای استعداد درخشان و تشکیل کمیسیون های تخصصی موقت برای بررسی موارد خاص ، کمیته کارشناسی مسایل استعدادهای درخشان را به عنوان بازوی مشورتی شورا در حوزه معاونت آموزشی تشکیل داد . شورای هدایت استعدادهای درخشان اهداف خود را چنین تعریف کرده است : فراهم سازی موجبات پرورش استعدادهای درخشان و کمک به پیشرفت علم و دانش در کشور / توجه بیشتر به تفاوت های فردی در جهت شکوفایی استعدادهای درخشان و فراهم ساختن امکان آموزش عمیق تر به آن ها / ایجاد گرایش و جاذبه برای استعدادهای برتر جهت تحصیل در رشته های استراتژیک و مورد نیاز کشور / ایجاد زمینه مساعد برای ارتقای کیفیت آموزش و انجام پژوهش های بنیادی / وضع مقررات خاص و اصلاح آیین نامه ها و مقررات موجود.

 پژمان ضیائیان

منتشر شده در روزنامه خبر جنوب 1394.6.30

بازگشت

ارتباط با ما

  • تلفن: 90 777 888 21 98+
  • فکس: 91 777 888 21 98+
  • ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • موبایل: 11 11 145 912 98+
شیراز (دفتر مرکزی) :

پل باغ صفا ، مجتمع پژهان ، طبقه 6 واحد 13

تهران :

بزرگراه اشرفی اصفهانی، میدان پونک، بلوار همیلا

فرودگاه امام خمینی (ره) :

شهرک فرودگاهی امام خمینی، هتل رکسان

کیش :

جزیره کیش، مجتمع رویامال، واحد 304

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

            

 

 

Top